Nieuwjaarsblog 1-1-2019 Astrologie Tarot Kruiden

 Reinigen en Nieuwe Start

Astrologie:
We beginnen het jaar met een oprecht frisse start: Mars, de energie-planeet, heeft zijn reis door de tekens van dierenriem afgerond en staat sinds vanochtend weer in zijn eigen vurige teken Ram. Dit geeft inderdaad de energie om nieuwe plannen te maken, acties te ondernemen en de fysieke activiteiten te stimuleren. Heerlijk passend! Blijf echter goed naar het lichaam luisteren, Mars in Ram kan nog wel eens overmoedig of te impulsief worden, maar het devies is; actie in de tent!
Tarot:
De kaart die bij dit moment hoort is de Zeven van Zwaarden rechtop. Deze nodigt je uit om iets makkelijker over de dingen te denken, wegsluipen is geen optie maar om verder te kunnen is het goed om niet in het verleden te blijven hangen maar vooruit te kijken zodat er openheid kan ontstaan voor iets nieuws.
Kruiden:
Het bijpassend kruid is Salie, levensredder, het krachtige kruid dat al sinds de Middeleeuwen gebruikt wordt om te reinigen: fysiek, mentaal en emotioneel.
“Salvia salvatrix-naturae conciliatrix”…..Deze Latijnse spreuk komt uit een oud kruidenboek en vrij vertaald betekent het: salie-de levensredder, natuur de bemiddelaar. Dit geeft aan dat men het nuttig achtte om salie  te gebruiken. Zoek dus je salie-plantje op en gebruik het culinair. Etherische olie van salie in je aroma-brander helpt om verdriet te verdrijven. Een smudge-stick maken kan ook, om je huis uit te roken voor een frisse start.

Gelukkig Nieuwjaar!

Tarotdeck © by Stephanie Pui-Mun Law

Meer weten?
Astrologiecursus start 30 januari https://britafalk.nl/astrologie/cursus-astrologie/
Astrologieconsult: https://britafalk.nl/astrologie/consulten/
Tarotcursus start: https://britafalk.nl/tarot/basiscursus-rider-waite/
Tarotconsult: https://britafalk.nl/tarot/consulten/
Kruidenworkshop op 21 januari https://britafalk.nl/kruiden/workshop-kruiden/