Mercurius in Schorpioen (van 28-9 tot 2-12-2020)

“Scorpio” door Atelier Antea

De scherpe tong

Zojuist is onze communicatie-planeet in het teken Schorpioen aangekomen. Iedereen heeft in zijn geboortehoroscoop een unieke stand van Mercurius, maar deze blog gaat over hoe Mercurius nu en de komende weken gepositioneerd staat.

Mercurius is de planeet die te maken heeft met onze communicatie. Het teken waar Mercurius staat geeft aan op welke manier deze communicatie naar buiten komt. In het teken Schorpioen kan dat “alles of niets” zijn. Diepgaand, confronterend en scherp als het moet. 

Zie het als een uitnodiging om je gedachten eens tot de bodem uit te zoeken. Je zult er diepe inzichten van krijgen, mits je bereid bent de onderste steen boven te halen. Gebruik de energie op een zuivere manier, want anders wordt het wraakzuchtig of destructief. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kies liever voor uitdiepen van het gesprek of je gedachten, en lekker tot de bodem gaan.

Op 14 oktober gaat Mercurius retrograde lopen, een tijd van bezinning en even naar binnen keren om te checken of het wel echt op jouw eigen manier gaat. Dan reist Mercurius terug het teken Weegschaal in, wellicht even op adem komen na al die diepgang. Pauze-stand, en de balans opmaken in vrede.

Op 20 oktober is er een oppositie met Uranus, dan kan het echt behoorlijk botsen en onrust geven maar ook dat is ergens goed voor. Een vierkant met Saturnus geeft strijd. Neptunus geeft een mooie driehoek, die lost het op met “loslaten” en in het grote geheel zien.

Op 4 november gaat Mercurius weer recht lopen in plaats van retrograde en een week later zijn we weer in Schorpioen aanbeland. Dan kunnen we weer door met onze diepzinnige denk-en spreekwijzen en uitvogelen of we verder zijn gekomen

Een goede tijd om in denken, spreken en schrijven de onderste steen boven te halen.

Ben je benieuwd naar de stand van Mercurius in jouw horoscoop, boek dan een consult