Venus in Steenbok, de koele schoonheid


Venus is net in het teken Steenbok aangekomen. De energie is voor iedereen voelbaar, maar sommige mensen hebben deze planeetstand in hun geboortehoroscoop. Wat houdt dat in ?
De stand van de planeet Venus in je horoscoop geeft aan op welke manier je liefhebt en wat je voor liefde nodig hebt. Bij vrouwen geeft Venus ook informatie over je innerlijke vrouwbeeld; wat voor soort vrouw ben je? Bij mannen geeft Venus in de horoscoop aan wat voor soort vrouw zij nodig hebben in een relatie. Venus en Mars zijn de relatie-planeten: Venus staat symbool voor de vrouwelijke, ontvankelijke energie, Mars voor de mannelijke, actieve energie.

Vrouwen met Venus in Steenbok hebben vaak de behoefte om enigszins zelfstandig en onafhankelijk te zijn in de relatie. Venus in Steenbok kan in eerste instantie wat koel overkomen, ik noem het niet voor niets “de koele schoonheid”. Daaronder zit echter een diep verlangen naar zekerheid, bevestiging en stabiliteit. Venus in Steenbok heeft tijd nodig, dus ben je eenmaal door deze “ijskast’-periode heen, dan kan het zijn dat het een langdurige, serieuze relatie wordt waarin trouw belangrijk is.

Venus geeft ook aan hoe je met geld omgaat. Vrouwen met deze planeetstand zijn vaak zelfstandige vrouwen die zelf hun geld willen verdienen. Financiële zelfstandigheid is belangrijk voor ze, evenals een zichtbare positie in de buitenwereld.
Traditie hoort bij het teken Steenbok, een officieel huwelijks aanzoek wordt zeer gewaardeerd.Het hangt natuurlijk van meerdere factoren af of het huwelijk succesvol wordt…Dat kan je van tevoren niet zien omdat astrologie geen toekomst voorspelt. Het geeft alleen aan wat je nodig hebt. 
Anthony Hopkins, met Venus in Steenbok, is drie keer getrouwd….Dus de behoefte aan stabiliteit kan aanwezig zijn, maar het is geen garantie dat dat lukt natuurlijk. Simone van der Vlugt, ook Venus in Steenbok, schrijft vaak over zelfstandige vrouwen die op zoek gaan naar een nieuw bestaan. Hier speelt ook haar Zon in Boogschutter mee, vanwege het avontuur, maar dat is een ander verhaal….

Voor meer info over de stand van Venus in jouw horoscoop: boek een kort consult via de website.
Artiest: Lauri Blank-“Return of innocence”