Medische disclaimer


Tijdens de kruidenworkshops en op de website wordt informatie verstrekt over kruiden en het (medicinaal) gebruik daarvan. De informatie is bedoeld als bron en niet als medisch handboek. Kruiden kunnen zeer waardevol zijn maar bij langdurig en ondeskundig gebruik kunnen ze schadelijk zijn. Lees de informatie aandachtig door, het is af te raden om zelf te experimenteren. Kruiden kunnen de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Niet alle kruiden zijn voor iedereen geschikt. Laat  bij voorkeur een diagnose door een arts stellen. De auteur van deze artikelen kan niet verantwoordlijk worden gesteld voor niet gewenste reacties op recepten, tips en instructies die gegeven worden in de artikelen. Het gebruik van het kruid of ingrediënt gebeurt op eigen risico.

Men draagt zelf de volle verantwoordelijkheid voor de gezondheid als men ingaat op een suggestie uit het artikel of tijdens de workshop en de auteur kan niet aansprakelijk gesteld worden.
Deelname aan de kruidenworkshops is voor eigen risico. Er wordt van tevoren informatie geven over mogelijke allergische reacties bij uitwendig gebruik. Desalniettemin kan het lichaam anders dan verwacht reageren op de kruiden. De docent kan hier niet voor aansprakelijk gesteld worden.