Kruidenworkshops

Geneeskrachtige kruiden zijn voor mij een heerlijke inspiratiebron en heel leuk om mee te werken. Dat bedoel ik voornamelijk in praktische zin: door kruiden te drogen en te kweken gebruik ik ze zelf voor thee, maar ook voor creatieve doeleinden. Bij ‘Het Kruidenrijk’ te Oosterblokker volgde ik de cursus “werken met voorjaarskruiden”. De medische basiskennis op HBO-niveau volgde ik bij de School voor Homeopathie in Amersfoort. Ik geef géén kruidenconsulten, wel cursussen.

Ik geef diverse workshops met kruiden die met het jaar en de seizoenen mee gaan. We nemen één kruid als uitgangspunt en maken twee of drie producten.
Daarnaast zijn er specials te volgen die op ieder moment in het jaar geboekt of gegeven kunnen worden.
Tijdens de les is er altijd een theorie-gedeelte waarin ik informatie geef over de werking en toepassing en symboliek van de kruiden. Daarna gaan we praktisch aan de slag, soms cosmetisch, soms medisch, soms culinair, soms creatief, soms magisch. Bijvoorbeeld:

  • fris en fruitig met citrusvruchten
  • kinderworkshop “lekker ruiken” – fantastisch voor een kinderfeestje
  • homemade natural beauty products: natuurlijke cosmetica
    op basis van kruiden en aromatherapie
  • kruidenmagie: maak je magische kruidenmengsel met persoonlijk thema
  • smudge-sticks maken
  • één kruid per maand: salie, jeneverbes, longkruid, daslook, paardebloem, munt, klaproos, lavendel, duindoorn, vlier, kaneel, cacao
    Zie menu voor meer informatie en data.

Sinds 2018 schrijf ik columns over kruiden in het tijdschrift “de Kaarsvlam’, uitgegeven door de Mellie Uyldert Stichting.
In 2019 is er een nieuwe opzet, het tijdschrift gaat “De Idealist” heten, onder redactie van Satyamo Uyldert. Voor meer informatie of een abonnement mail: info@deidealist.nl