Mercurius: communicatie van 1 december ’23 tot 5 februari ’24


Mercurius in Steenbok én terug naar Boogschutter:
Constructief onderhandelen en praten over je idealen

Deze tekst gaat over algemene planeetstanden, ze zijn geldig voor iedereen. 
Bij sommige mensen maken deze planeetstanden contact met de eigen geboortehoroscoop, dan zul je er meer van merken.

Mercurius, onze communicatie-planeet, maakt een aantal leuke moves de komende twee maanden. Wat is er aan de hand en wat betekent dat voor ons?

Overzicht data:
1 december 2023: Mercurius komt in het teken Steenbok
13 december 2023: Mercurius gaat retrograde lopen (in Steenbok)
23 december 2023: Mercurius gaat weer terug in Boogschutter 
2 januari 2024: Mercurius loopt weer vooruit, nog steeds in Boogschutter
15 januari 2024: Mercurius komt weer in Steenbok
5 februari 2024: Mercurius naar Waterman 

Overzicht interpretatie:
1 december 2023: vanaf vandaag komt communicatie-planeet Mercurius Steenbok binnen wandelen. De komende twee weken is een goede tijd om constructieve gesprekken te voeren. Steenbok houdt niet van haast, hij neemt de tijd om alles goed en grondig op te bouwen. En hij wil duidelijkheid. Zet dus alles op papier wat je wil vastleggen en maak goede afspraken.
13 december 2023: doe dat het liefst vóór 13 december, daarna is er wat kans op onduidelijkheid of vertraging in verband met de retrograde gang van Mercurius. Is het nog niet gelukt om afspraken vast te leggen dan is het gewoon tijd om alles nog eens even door te nemen en op een rijtje te zetten. Keer naar binnen, denk er nog eens over na. Het heeft gewoon nog wat tijd nodig: (ruim twee weken)
23 december 2023: Mercurius gaat retrograde het teken Boogschutter in, dus de sfeer wordt anders, meer vurig. Een prima tijd om je vurige idealen eens op papier te zetten. De plannen uitvoeren komt later, maar brainstormen is heerlijk. Kerst én oud en nieuw worden ook gevierd met een retrograde Mercurius. Kerstkaarten komen te laat, de kerstlampjes vallen uit, of mensen zeggen hun afspraak af. In Boogschutter is dat niet zo’n ramp: die zegt altijd: “het komt goed.”
Van 24 december tot 9 januari maakt Mercurius een vierkants-aspect met Neptunus: dit houdt in dat er  verwarring kan ontstaan. Het wordt allemaal te optimistisch gezien, of iemand probeert ergens onder uit te komen. We moeten er extra hard voor vechten dan, wat helemaal geen kwaad kan. 
2 januari 2024: Mercurius loopt weer vooruit. Er is voldoende nagedacht en gereflecteerd. Alles kan weer in gang gezet worden.
15 januari 2024: Mercurius komt weer in Steenbok terecht. datgene wat je in de eerste twee weken van december hebt gepland of opgebouwd komt nu tot stand in de buitenwereld.
27 januari: Mars staat bij Mercurius. Een moment om direct aan te pakken en te vechten voor je idealen.

Mercurius heeft letterlijk het heen en weer. Van vooruit naar achteruit, van aarde naar vuur, van opbouwen naar idealen uitvoeren.
Veel gedachten-kracht toegewenst !

© Brita Falk ( afbeeldingen: Dark Moon Art)