Astrologieblog: Neptunus, de mysterie-planeet

Neptune’s horses-Walter Crane-1910

INSPIRATIE “

In de Romeinse mythologie is Neptunus een god van de zee. Oorspronkelijk een god van al het stromend water en de golven, later werd het echt de god van de zee.
Neptunus is als één van de laatste planeten ver verwijderd van de aarde, neptunus houdt van grenzeloosheid en de lange afstand. Platonische relatie is prima, de neptunische liefde gaat dwars door alle afstanden heen. Het dromerige zachte blauw van de planeet, de nevelige wolkenformaties….dat alles past  bij deze planeet van inspiratie.

Neptunus reist door de tekens van de dierenriem, net als iedere planeet en hemellichaam. In deze tijd staat neptunus in Vissen, en dat is zijn eigen teken. Ieder teken van de dierenriem heeft een bijbehorende planeet en vissen en neptunus horen bij elkaar. Neptunus in vissen haalt zijn inspiratie uit vissen-bezigheden. Vissen is het element water: water staat voor gevoel, emoties en compassie.Het water van vissen stroomt en kabbelt, is flexibel en beweeglijk.

Zie lijst onderaan voor heerlijke Neptunus in Vissen Inspiratie Tips!

Tijdgeest van 2012 tot 2026
Veertien jaar lang reist Neptunus door het teken vissen. Welke universele thema’s komen dan aan de orde in deze tijd? Zowel positieve als negatieve uitwerkingen vinden we, en dat is maar net wat je er zelf mee doet.

Inspiratie of verslaving.
Het is makkelijk om verslaafd te raken in deze tijd, bijvoorbeeld de smart-phone en drugs. De huidige technologie gaat sneller dan ooit. Het gebruik van de smart-phone is de laatste jaren enorm toegenomen, en iedereen weet hoe verslavings-gevoelig je daar voor kan worden. Eindeloze verbindingen, eindeloze zoektochten over de hele wereld, het is fantastisch, maar eindeloos kan ook doelloos worden. De kunst is om het op de juiste manier te gebruiken. De inspiratie is neptunus, maar ook de verslaving is neptunus. En dan zeker in zijn eigen teken, dat meehelpt of tegenwerkt voor het eindeloosheids-gevoel. De illusie van het instagram-account met zijn “alleen de mooie plaatjes.” Zeer neptunisch: wat je ziet is vaak niet realistisch, maar het kan ook een inspiratie zijn. Kies zelf.
Zet hem in voor die inspi, die phone, of gebruik dit om anderen te helpen of te inspireren. Dat zijn de bonus-punten van de phone, eindeloze informatie. (en snelheid natuurlijk!)
Nog meer verslavende middelen: drugs zijn makkelijker dan ooit te verkrijgen, ook via de phone. Suiker, waar je ook snel verslaafd aan raakt zit overal in. De juiste maat is nog al eens een uitdaging voor vissen.

Noot: natuurlijk valt de hele technische revolutie onder het teken waterman. Dit is dan weer van een andere kosmische orde, het waterman-tijdperk dat reeds begonnen zou zijn, of het begint nu, of het begint over enige jaren. De opvattingen verschillen. Ik ben van mening dat we de jaren zeventig als start van dit tijdperk kunnen nemen. 

Spiritualiteit.
Spiritualiteit is in. Er komen steeds meer mensen, vooral ook jonge mensen, die zich verdiepen in de eindeloosheid van ons heelal, meditatie, yoga, en alles wat er tussenin zweeft. De interesse is enorm, en het past echt bij neptunus in vissen. Dit zal ook te maken hebben met de afnemende invloed van de kerk. Geloof als religie valt meer onder boogschutter en/of het negende huis, maar de spiritualiteit ervan valt onder neptunus in vissen. 

Virus
Het is niet vreemd dat de wereld nu in de ban is van een virus. Ook een virus valt onder neptunus in vissen: het is ongrijpbaar en vliegt overal tussendoor. Men zegt wel: de mensen houden zich niet aan de regels, ik denk dat het virus zich niet aan regels houdt. Want neptunus is grenzeloos, net als een virus. Letterlijk over alle grenzen. Vissen is ongrijpbaar, net als je denkt dat je er grip op begint te krijgen is hij alweer weggezwommen, gemuteerd, of gevlucht.  Men wil het oplossen met een vaccin. De één ziet dat als een gif, de ander ziet het als een medicijn.
Beide vallen onder neptunus, gif en medicijn.

Universele les
Wat is de universele les? Eindeloze naastenliefde, want dat is de hogere kwaliteit van neptunus in vissen. Liefde voor de medemens. Verbinding over alle grenzen heen, universele liefde. We zijn allemaal één grote familie. Dat zijn de onvoorwaardelijke vissen-thema’s. En iedereen doet dat op zijn eigen manier. 
Noot: de tijdgeest wordt ook sterk beheerst door pluto in steenbok. Ook daar kun je zelf kiezen om de steenbok-thema’s als kracht te ervaren. Maar daarover later meer.

Fijne tips:
Even een paar steekwoorden waar je je aan kunt opladen!
Zoek jouw persoonlijke INSPIRATIE bron, geef jouw fantasie vleugels en laat je overspoelen door deze prachtige Neptunus in vissen energie.

LIEFDE: free hugs geven, met zijn allen mediteren voor wereldvrede op het zelfde moment, helpen-helpen-helpen, overtollige spullen weggeven, doneer geld aan een liefdadigheidsproject, vrijwilligerswerk doen, belangeloos iemand helpen
KUNST: muziek maken of luisteren, dichtkunst, eindeloos schrijven, dansen (liefst vrij dansen) aquarellen maken (nat-in-nat-techniek)
WATER: water drinken, huilen, zwemmen, bad nemen
VOETEN: neem een voet-massage (voeten =vissen) geef een voet-massage
ALLEEN ZIJN EN SPIRITUALITEIT: meditatie, neem een retreat in een klooster of een plaats om even alleen te zijn, kijk naar de sterren
FANTASIE: slapen, wegdromen, sprookjes lezen of schrijven

Met universele en liefdevolle groet voor iedereen.
Brita Falk 

Meer weten over de stand van Neptunus in jouw horoscoop? Boek hier een consult.