Tarotblog: omgekeerde kaarten in de tarot

DE TRADITIE

Mijn tarot-methode is gebaseerd op: laat het komen zoals het komt, dat houdt in dat ik werk met omgekeerde kaarten. Vanuit de traditie waar in ik ben opgeleid, en vanuit de jarenlange ervaring die ik daarmee heb opgebouwd is voor mij nog steeds duidelijk dat ik hier achter sta. Gooi dus de kaarten goed door elkaar bij mengen en laat het komen zoals het komt.

HELP, KAN IK DIE KAART OOK GEWOON RECHTOP ZETTEN ?
Sommigen ervaren het zien van omgekeerde kaarten als stress-vol of negatief. Dat is nooit de bedoeling, goed of slecht bestaat in feite niet. Het kan zijn dat de situatie juist geheeld gaat worden, door jezelf of door de omstandigheden. 

WAT BETEKENT HET? 
De betekenis is anders indien de kaart omgekeerd ligt, niet beter of slechter, maar anders.
De betekenis van een omgekeerde kaart hangt af van;
-welke kaart is het (sommige omgekeerde kaarten geven een bevrijding van energie)
-wat is de vraag ? is het een advieskaart of is het een “hoe is de situatie-kaart”
-bij sommige kaarten verschilt het helemaal niet veel.

HOE GA IK OM MET OMGEKEERDE KAARTEN ?
Je kunt verschillende methodes gebruiken om met omgekeerde kaarten om te gaan.
1.Passieve methode: acceptatie van de situatie, laat aan het universum over. 2. Actieve methode: probeer er juist actief aan te werken.
Het is ook afhankelijk van de andere kaarten erom heen, die kunnen steun geven of leidraad zijn.

OEFENEN-ANALYSEREN-OPSCHRIJVEN
-Oefenen: het is  belangrijk om zoveel mogelijk te oefenen, al doende leert men. Doe verschillende leggingen, groot of klein.
-Analyseren: iedere kaart in een andere positie kan weer anders zijn. Overleg eventueel met anderen. Het woord analyseren klinkt nogal technisch, maar in feite ben je gewoon je intuïtie aan het oefenen en gebruiken.
-Opschrijven: schrijf alles op wat je doet, iedere legging in een leuk schriftje. 

Het is ook leuk om gewoon je eigen tarot-boek te schrijven: een bladzijde per kaart en zo kan je iedere gedachte of intuïtieve interpretatie daar opschrijven. 

Zo creëer je je eigen tarot-methode, op basis van je eigen intuïtie en ervaring.

VOORBEELD VAN INTERPRETATIE 
Legging: driekaartenlegging heden- verleden-advieskaart
1.wat is er gebeurd- 2.hoe is het nu- 3.wat is het advies.

Kaart 1: de duivel omgekeerd geeft aan dat er in het verleden een bevrijding heeft plaatsgevonden. Men heeft zich losgemaakt uit de gevangenis, men heeft de ketens van de veroordeling van de ander of van zichzelf losgegooid. Heeft vaak met relaties te maken. Bevrijding dus.

Kaart 2: de ridder van bokalen rechtop, er is nu een situatie van rust en vriendelijkheid, naar zichzelf of een ander. Iemand is naar de vraagsteller toegekomen, of deed zelf een vriendelijk gebaar, vanuit de emotie en zachtheid.

Kaart 3: de ridder van zwaarden geeft als advies: maak geen brokken. Zet eerst de gedachten op een rijtje, want anders mep je misschien te hard om je heen. Laat de spanning nog even voor wat het is. In actie komen is nu niet de tijd.

Dit is een moment-opname van de situatie, later kan het weer veranderd zijn. Laat het komen zoals het komt…..

Nieuwsgierig?
Een tarot-consult kun je hier aanvragen.