Astrologie

Brita Falk (Eemnes, 4-9-1969)

Zon in Maagd, Maan in Tweelingen, Ascendant Waterman.

In mijn jeugd maakte ik kennis met astrologie, mijn moeder (astrologe) gaf ons al haar kennis door en begon daarmee toen ik jong was. Mijn moeder bleef altijd studeren maar werkte in de jaren 70 en 80 ook voor de Mellie Uyldert Stichting en gaf cursussen en lezingen in Nederland. Zo wist ze ons te interesseren en inspireren.
Mijn eerste astrologie-boek was ‘Het Zonnejaar” van Mellie Uyldert, een enorme inspiratiebron. Nu is de cirkel rond: sinds 2018 schrijf ik artikelen voor “de Kaarsvlam”
( per 2019 “de Idealist”) het tijdschrift dat sinds 1947 door de Mellie Uyldert stichting wordt uitgegeven.

In 1985 begon ik met een basis-opleiding sastrologie bij Wieger Veerman in Huizen. Daar maakte ik ook kennis met de lessen van Mellie. Haar boeken zijn van onschatbare waarde en ik ben blij dat ik ook haar lessen heb kunnen volgen. Later heb ik mijn opleiding vervolgd bij  Adrie van der Ven, Frank Clifford en Karen Hamaker. Regelmatig volg ik bijscholingen, astrologie blijft een eindeloze inspiratiebron.

Sinds 2008 schrijf ik korte artikelen over astrologie. Vanwege mijn dansachtergrond komen er vaak horoscopen van artiesten voorbij, en daar schrijf ik dan ook vaak over. Daarnaast heeft synastrie, (het vergelijken van horoscopen in partnerschap of samenwerking), mijn grote interesse. De artikelen worden samengevoegd in een boek.

De astrologie loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het, na 37 jaar, nog steeds een heerlijke materie waarbij ik iedere keer weer nieuwe aspecten ontdek. Het geeft mij duidelijkheid en inzicht in anderen en mezelf, en ik kan dat ook aan anderen meegeven in een consult.

Je kunt bij mij een astrologie-consult boeken en cursussen volgen.

Via onderstaand interview van Omroep Heemskerk leg ik uit wat astrologie voor mij is en hoe ik astrologie gebruik.