Astrologie

Brita Falk (Eemnes, 4-9-1969)

Zon in Maagd, Maan in Tweelingen, Ascendant Waterman.

In mijn jeugd maakte ik kennis met astrologie: mijn moeder was astrologe en gaf ons al haar kennis door en begon daarmee toen we jong waren. Ze werkte in de jaren 70 en 80 voor de Mellie Uyldert Stichting en gaf cursussen en lezingen in Nederland. Ze wist ze ons te interesseren en inspireren.

Het eerste boek dat ik van Mellie Uyldert las was “het levensritme” en het was een enorme inspiratiebron.

In 1985 begon ik met een basis-opleiding astrologie bij Wieger Veerman in Huizen. Daar maakte ik ook kennis met de lessen van Mellie. Haar boeken zijn van onschatbare waarde en ik ben blij dat ik ook haar lessen heb kunnen volgen. Later heb ik lessen gevolgd bij Adrie van der Ven, Frank Clifford en Karen Hamaker. Regelmatig volg ik bijscholingen maar zelfstudie vormt een belangrijke basis voor me.

Sinds 2008 schrijf ik korte artikelen over astrologie. Vanwege mijn dansachtergrond komen er vaak horoscopen van artiesten voorbij, en daar schrijf ik dan ook vaak over. Daarnaast heeft synastrie (het vergelijken van horoscopen in partnerschap of samenwerking) mijn grote interesse. De artikelen worden samengevoegd in een boek: Astrologie en Artiesten.
Van 2018 tot 2012 schreef ik artikelen over kruiden voor de Kaarsvlam/de Idealist, het tijdschrift dat sinds 1947 door de Mellie Uyldert Stichting werd uitgegeven. Het voelde alsof de cirkel rond was toen ik hiervoor gevraagd werd. Het tijdschrift is nu opgeheven maar ik ben niet gestopt met schrijven over kruiden. Enkele van mijn kruiden-artikelen zijn onder blogs te lezen en worden in een klein boekje uitgegeven.

De astrologie loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het, na 37 jaar, nog steeds een heerlijke materie waarbij ik iedere keer weer nieuwe aspecten ontdek. Het geeft mij duidelijkheid en inzicht in anderen en mezelf, en ik kan dat ook aan anderen meegeven in een consult. Er zijn vele stromingen in de Westerse astrologie maar de psychologische astrologie past het beste bij mij.

In onderstaand interview van Omroep Heemskerk leg ik uit wat astrologie voor mij is en hoe ik astrologie gebruik.

Informatie over astrologische adviezen vind je hier.