Kosmische kus: samenstand Jupiter & Saturnus 21 december 2020

2020 was het jaar van de vele conjuncties, de samenstanden tussen verschillende planeten waarvan bovengenoemde de laatste is. Het valt samen met de winterzonnewende, de terugkeer van het licht in de donkerste tijd van het jaar.
Bijzonder.

Jupiter, planeet van groei, expansie, overdrijving staat samen met Saturnus, planeet van de structuur, de rem, de vorm, de inkrimping.
Het zijn elkaars tegenpolen, dit lijkt dan tegenstrijdig maar kan zeker harmonieus uitwerken. Als Jupiter te hard vooruit wil dan fluit Saturnus hem terug, als Saturnus niet durft geeft Jupiter hem een dosis optimisme. Gepast optimisme dus, of langzaam groeien. Soms lijken ze elkaar tegen te werken maar ze houden elkaar ook in balans.
Deze samenstand heeft dit keer het universele thema: naastenliefde ontwikkelen en gelijkheid tussen mensen bewerkstelligen. Langzaam, maar met optimisme.

Deze samenstand is op zich niet heel bijzonder want het komt elke twintig jaar voor. Het valt dan iedere keer in een ander teken van de dierenriem, en daar zitten de verschillen. Deze keer is dat in de eerste graad van het teken Waterman, en daar komen we thema’s tegen die ik boven al noemde. (niet te verwarren met de start van het waterman-tijdperk!) Waterman is de rebel, de revolutionair, hij komt op voor zijn recht maar roept ook vooral op tot naastenliefde en elkaar als gelijkwaardig beschouwen. Ook andere afwijkende meningen integreren in het contact.
Waterman is ook de technologie, dat zal steeds verder ontwikkelen natuurlijk. Maar ook het sociale contact met je medemens, communicatief, want waterman is een lucht-teken. Lucht, de uitwisseling van gedachten, de flitsende ideeën, de gelijkwaardige gesprekken.

Als Pluto in Waterman gaat lopen, in 2024, worden deze thema’s nog verder uitgediept maar hier is alvast een belangrijke opmaat.

Wil je weten wat deze planeetstand, (die in principe heel universeel is) voor jou specifiek betekent dan kunnen we kijken waar deze conjunctie valt in jouw horoscoop (geboortetijd nodig) Daarbij leg ik vaak een tarot-kaart, als aanvulling en verduidelijking.

Consulten kunnen via de telefoon: 0251-826138 (ma- vr 9-22 uur)
Tarief is 1E per minuut, het consult is minimaal 10 minuten.
Betaling per tikkie.