Te koop: kunst van Ingrid Falk

Aquarellen, houtskool-tekeningen en potloodschetsen van Ingrid Falk – van Schalm.
Er zijn nog vele originelen te koop.
Aquarellen vind u hier, beelden vind u hier

Ingrid Falk -van Schalm(1942-2022) begon al op jonge leeftijd met schetsen, schilderen en boetseren. Haar inspiratie-bronnen waren haar huis, haar tuin en haar gezin. In ieder huis waar ze woonde ontwierp ze en creëerde ze een bloementuin, een groentetuin en hield zich bezig met allerlei andere creatieve bezigheden. Na het wonen op een woonark, in het bos en in het lieflijke dorpje Blaricum kwam ze met haar gezin op een woonboerderij te wonen. Ook daar kon ze al haar creativiteit kwijt. Veel ruimte om te groeien en alles vorm te geven samen met Ad, haar man, die zijn hele leven werkte als fysiotherapeut-acupuncturist en haar altijd hielp op de boerderij.

Het kunstzinnige boerenleven stond centraal. Ze vond Wil den Hollander heel inspirerend: ze las veel van Wil’s boeken zoals “Boerin in Frankrijk.” Ingrid heeft prachtige beelden gemaakt van Wil en haar man en een potloodtekening van haar man.
Ook “Evert” was een bron van inspiratie. Evert leefde volledig zelfvoorzienend op en een boerderijtje op de Veluwe en hield zich aan het ritme van de natuur.
“Het leven van Evert” is het bijbehorende boek dat de inspiratie vormde voor een beeld en pentekening van hem.
En als laatste: “Beschouw ons maar als een uitzondering”. Een boek over een boeren-echtpaar dat ook het leven leefde zoals het vroeger was. Ook van hen maakte ze prachtige beeldjes.

Ze maakte op de boerderij veel jams en groenten in, werkte in de tuin, maakte vaak haar eigen kleding, haakte hoedjes en maakte patchwork dekens. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven, met Ad aan haar zijde.

Haar schilderwerk is verfijnd en haar stijl is etherisch te noemen, met sprookjesachtige schoonheid en grote liefde voor de natuur en haar geliefden. Ze deed mee met open-tuinen dagen en open atelier-dagen. Daar vond ze het contact met alle geïnteresseerden altijd bijzonder waardevol en ze kreeg veel complimenten over haar werk.

Op een gegeven moment kreeg ik het idee om te gaan samenwerken. Ik schreef teksten over kruiden en het leek me leuk als zij daar schilderijen bij zou maken. We werkten aan twee projecten.
Met veel liefde geef ik haar kunst ( en onze gezamenlijke kunst) door. Het plan is om het volgende uit te geven:
1.ansichtkaarten van haar aquarellen, geïnspireerd op de vier seizoenen: lente, zomer, herfst, winter (vermoedelijk december 2023)
2.het kruidenorakel: een orakelkaarten-set plus boekje: Vraag raad aan de kruiden en ze geven je hun inspirerende boodschap. Teksten Brita Falk en aquarellen van Ingrid
3.een kruidenboekje met artikelen over 20 kruiden. Leer en lees alles over de werking, symboliek, toepassing, verhalen en recepten. Teksten Brita Falk en aquarellen van Ingrid

Er zijn ook nog vele originelen van Ingrid’s kunst te koop: aquarellen/tekeningen en beelden.
U kunt contact met mij opnemen als u interesse heeft.

Aquarellen en tekeningen kunnen verzonden worden, sommigen zijn ingelijst (kan er natuurlijk af) en andere niet.
Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.
De beelden worden niet verzonden en moeten worden opgehaald in Castricum. Alle kunstwerken zijn ook opgeslagen in Castricum en kunnen eventueel hier bezichtigd worden.
In het echt zijn ze natuurlijk het mooist…..

Brita Falk
Telefoon 0251-826138
Mail: britafalk@yahoo.com