Volle Maan in Weegschaal 8 april 2020


THEMA: RELATIES

Deze krachtige volle (super)maan valt in de zogenaamde “relatie-as”, de as tussen Ram en Weegschaal. De Zon staat in Weegschaal, de Maan in Ram. Een volle maan is altijd een oppositie, een tegenstelling. Je zou het ook kunnen zien als twee krachten die elkaar aanvullen op dat moment.

Weegschaal nodigt je uit om ook het element “wij” toe te voegen. Ram vraagt om “ik” en Weegschaal vraagt om “wij”. Ze hebben allebei aandacht nodig. Zorg dat deze twee in balans zijn. Dit gaat niet vanzelf, want er zijn spanning-aspecten naar de planeten in Steenbok. Het is wel een moment om aan te pakken maar het kan wat spanning opleveren, waar Weegschaal op zich niet van houdt, die bewaart liever de vrede.
Daarnaast zijn er mooie verbindingen van de Maan met de luchttekens; een mooi moment om te verbinden en contact te maken of te schrijven, skypen, mailen, bellen, contact zoeken in welke vorm dan ook. Want dat is wat de luchttekens willen, en zeker het teken Weegschaal. Contact.

Bijbehorende tarot-kaart: de drie van zwaarden rechtop.
De drie van zwaarden wordt vaak als een pijnlijke kaart gezien. Dat kan nu zeker aan de orde zijn, omdat contact in levende lijve op het moment in het dagelijkse leven verhinderd dan wel sterk beperkt is. Men moet het alléén doen (Ram!)
Gebruik deze tijd om die pijn te verwerken, want dat is waar de kaart jou toe uitnodigt. Het kan nu soms niet anders dan dat je beslissingen met het verstand moet nemen, in plaats van uit het hart. Zeker in de relatie-sfeer. Als dit proces verwerkt is komt er weer een nieuwe fase.
Zwaarden vallen onder het element lucht, net als het teken Weegschaal.
Zoek dus een mentale uitlaatklep: zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld schrijft. Zet je gedachten voor jezelf op papier of maak contact als het kan.

Ben je benieuwd naar jouw eigen Maanstand? Boek dan een mini- consult via www.britafalk.nl/astrologie
Wil je een persoonlijk tarot-consult, boek dan via www.britafalk.nl/tarot

Afbeelding: artiest onbekend