Volle Maan in Weegschaal 19 april 2019


Plus universele mini -reading tarot.

Een volle maan is een moment van tegenstrijdigheid óf integratie. De Zon en Maan staan immers in tegenovergestelde tekens van de dierenriem. De Zon, onze bewuste kant, wil het éen, en de Maan, onze onbewuste kant, wil het tegenovergestelde. De Zon staat in Ram, de Maan in Weegschaal, dat zijn elkaars tegenpolen. Dit kan als tegenstrijdig voelen, maar ook een kans zijn om de twee tegenpolen te integreren. 

Op het moment van volle maan is de kracht van de Maan het sterkst voelbaar. Vandaar dat emoties nog weleens hoog op willen lopen, men is extra sensitief. Doe er iets mee, zou ik zeggen…. je hoeft zeker niet op zoek te gaan of van alles te gaan voelen, maar kijk rustig of zich iets aandient. Altijd een mooi moment om een viering van het één of ander te doen!

Hier een leidraad vanuit de astrologie, en een universele tarotkaart voor deze periode, thema’s die uitgediept kunnen worden of aandacht mogen krijgen gedurende twee weken.

Volle Maan in het teken Weegschaal. 
Een belangrijk thema van deze maan is relaties. Zon in Ram neemt zichzelf als uitgangspunt of zoekt de confrontatie, Maan in Weegschaal wil de lieve vrede bewaren en graag samenwerken. 
Omdat de vorige volle maan hetzelfde relatie-thema had (zeldzaam!) kan het zijn dat er nog niet opgeloste zaken nu wel uitgewerkt of opgelost worden. Zorg dat er van beide kanten iets aanwezig is en weeg zorgvuldig af.
In de horoscoop van het moment is een groot vierkant te zien tussen Zon, Maan Saturnus/Pluto en de Noordknoop. Dit houdt in dat er veel strijd kan ontstaan, men moet ervoor vechten. Sleutelwoord is: geduld.

Tarot-Kaart: Ridder van Pentakels rechtop.
Deze kaart is ook gekoppeld aan de astrologische thema’s, met name het woord geduld is belangrijk. Een ridder in de tarot staat symbool voor een persoon (vaak een jongeling) of een situatie die al enige tijd aan de gang is. Deze ridder zit stevig in het zadel en geeft niet op. Langzaam, geduldig en doorzetten zijn zijn kwaliteiten. 
Misschien zijn er jongelingen in de omgeving die voor hun idealen moeten vechten, hun doorzettingsvermogen moeten tonen maar er het beste aan doen om kalm te blijven. Rustig aan dus…