Volle maan in Schorpioen 7 mei 2020

Voelen-transformeren-loslaten


Bij volle maan staan de zon en de maan in tegenovergestelde tekens van de dierenriem. Het mannelijke principe (zon) en het vrouwelijke principe (maan) staan tegenover elkaar. Dit is een tegenstelling, met de bijbehorende verwarring, maar men kan het ook als een aanvulling zien.
Omdat de invloed van de maan groot is bij volle maan kunnen de emoties (behorend bij de maan) hoger oplopen dan normaal. De maan maakt je bewust van het onderbewuste…

Deze keer staat de zon in Stier en de maan in Schorpioen. 
Het gemeenschappelijke thema is zekerheid. 
Voor beide tekens is dit heel belangrijk, maar het komt op een andere manier naar buiten:
Stier wil financiële zekerheid, Schorpioen emotionele zekerheid.
Men wordt dus heen en weer geslingerd. 
De Stier invloed is extra groot, want Uranus en Mercurius staan naast de Zon. Het zorgt voor onverwachte wendingen betreffende thema zekerheid….

JE DIEPSTE GEVOELENS 
De volle maan in Schorpioen nodigt jou uit om contact te maken met je diepste gevoelens. Dubbel heftig, want de volle maan doet dat automatisch al, emoties naar boven halen. Zorg er daarbij dus voor dat je niet doorslaat, want dat is de schaduwkant van Schorpioen. Probeer het woord ‘controle’ even uit je woordenlijst te schrappen, het heeft geen zin. Beter is om de gevoelens te transformeren, in plaats van te controleren.

VOELEN, TRANSFORMEREN, LOSLATEN
Een mooie manier is loslaten, als stromend water, want Schorpioen is een water-teken. Bovendien maakt de maan een driehoek met Neptunus in Vissen, dat versterkt het vermogen om het los te laten en dingen in het grote geheel te zien. Niet verstarren, maar laten stromen.

OPSTANDIGHEID
Er kunnen grote gevoelens van opstandigheid naar boven komen (maan vierkant mars) Het geeft een “ik moet nu actie ondernemen” gevoel. Zorg dat je weet waarvoor je vecht, als je wil aanvallen.
Wil je een viering doen, wat passend is bij Volle Maan, ga dan naar zee, een beekje, rivier of zorg dat het element water aanwezig is, het kan ook klein! Een schaaltje water met je favoriete etherische olie verdampen bijvoorbeeld, of water drinken dat je hebt opgeladen met edelstenen (geen etherische olie drinken dus!)
Focus op de emoties, doorvoel ze of transformeer ze en laat ze dan gaan…

Wil je weten wat deze maan specifiek voor jou betekent, boek dan een mini-consult via de website. 
Hier is wel je geboorte-tijd voor nodig. Bovenstaand blog is algemeen en universeel, een consult geeft meer specifieke info, plaatst de maan in jouw eigen horoscoop.
www.britafalk.nl/astrologie/consulten
Afbeelding: de artiest is mij onbekend, mijn best gedaan om te vinden, niet gelukt.
Ik zeg; “embrace the moon”