Voetreflexmassage

footsolelinkerfootsolelinkerVoetreflexzonemassage is een eeuwenoude methode om het helend vermogen van het lichaam te activeren. Deze geneeswijze werd al door de Inca’s toegepast. De verschillende reflexzones op de voeten zijn een afspiegeling van de organen, weefsels en lichaamsdelen van de mens. Door deze zones te masseren worden blokkades in de energiestromen opgeheven.

De behandeling werkt zowel ontspannend als verkwikkend en draagt aldus bij aan het evenwichtiger functioneren van lichaam en geest.

Een behandeling kost € 30,– en duurt 45 minuten. Locatie: J. v. Nassaustraat 1 te Castricum maar de behandeling kan ook aan huis worden gegeven.
U kunt bellen of mailen om een afspraak te maken.

Opleiding en ervaring:

Op jonge leeftijd kwam in aanraking met alternatieve geneeswijzen. Mijn vader volgde de eerste acupunctuur-opleiding in Nederland en heeft gedurende 45 jaar zijn praktijk gehad in Blaricum. Beide broers en mijn zus studeerden acupunctuur, homeopathie, iriscopie, fytotherapie en Chinese kruidenleer. Aldus gevoed door mijn leefomgeving ontwikkelde ik een sterke interesse in alternatieve geneeswijzen en ik besloot me te specialiseren in voetreflexzonemassage nadat ik zelf ervaren had hoe bijzonder fijn en werkzaam dit is.

Ik volgde mijn opleiding voetreflexzonemassage bij de B.E.R. in Amersfoort waar ik in 1995 het diploma behaalde. Daarnaast heb ik de opleiding Algemene Medische Basiskennis op HBO-niveau gevolgd bij de School voor Homeopathie in Amersfoort, diploma in 2007 behaald.

Ik heb gedurende 3 jaar bij natuurdrogist ‘Lavendula’ in Amsterdam als voetreflexologe gewerkt. Daarnaast heb ik in de praktijk van Ellen Kersbergen in Amsterdam gewerkt, ik gaf daar ontspanningsmassages aan de orkestleden van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Holland Symfonia Orkest.

Mijn 5-jarige dansopleiding en ervaring als dansdocente komen mij zeer goed van pas bij het uitoefenen van dit vak.