Nieuwe Maan in Schorpioen 28-10-2019


“DIVE INTO THE DEEP”

Komende twee weken is de energie van het dierenriemteken Schorpioen voor iedereen extra voelbaar. Schorpioen kijkt als het ware met een vergrootglas naar datgene wat verdrongen is. Soms is het nodig of makkelijk om dingen weg te stoppen: te pijnlijk of het is de tijd nog niet om het te verwerken.

Schorpioen-tijd is dus wel dé tijd om dat uit te zoeken en de diepste krochten van de ziel te doorwroeten en licht te schijnen op datgene wat aandacht behoeft vanuit het onderbewuste. Dit kan heel confronterend zijn, maar dat is precies wat Schorpioen wil. Het is tijd. Zeker met Nieuwe Maan, waarin Zon en Maan in hetzelfde teken staan. Ook Mercurius en Venus staan in Schorpioen dus dat maakt het extra Schorpioenig.

Neptunus in Vissen en de Noordknoop in Kreeft komen je helpen. Deze twee benaderen alles vanuit het gevoel, dus dat biedt ondersteuning.Wel kun je enige onrust verwachten omdat Uranus in Stier een oppositie maakt met de Zon en Maan. Onverwachte wendingen kunnen verwacht worden, maar ook een stuk fundament, en dat geeft het geheel gronding.

Ook de tarotkaart (die universeel geldig is voor deze Nieuwe Maan periode) geeft hetzelfde aan: De acht van bokalen omgekeerd nodigt je uit om nog niet door te gaan naar nieuwe horizonten. Er dienen eerst nog oude stukken te worden opgelost. Kijk dus goed naar datgene wat nog aandacht behoeft. Pas dan kun je weer door.

Wat kun je doen?

  • haal diep adem en neem een duik in de diepte, zo diep mogelijk 
  • gebruik je emotie als leidraad
  • toon moed en neem risico bij dit proces
  • herrijs straks als een feniks uit de as na het geploeter!