Nieuwe Maan in Kreeft 21 juni 2020

Nieuwe maan in Kreeft-
zondag 21 juni om 8.45
Zomerequinox- zaterdag 20 juni 2020 om 23.45
Zonsverduistering  

Tien van bokalen

Thema- Retrospectie
De nieuwe maan valt dit keer samen met het begin van de zomer volgens de oude Keltische gebruiken. Extra mooi moment voor een nieuwe start….Vlak na de summer-solstice volgt een zonsverduistering. Bij een zonsverduistering neemt de maan het even over van de zon. Dat houdt in dat de emoties sterker kunnen worden, zeker in het teken Kreeft. Dat zou je niet verwachten bij een nieuwe maan, wel bij een volle maan. Maar goed, het is zoals het is. Om je af te stemmen op het teken Kreeft kun je het volgende doen:

Kreeft- de oermoeder
Het teken kreeft vraagt om contact met het gevoel. Kreeft is de tegenhanger van Steenbok, die ons aardig in de greep houdt vanwege de sterke invloed van jupiter/pluto/saturnus die daar hun belangrijke invloed hebben. Het hele jaar nog voelbaar overigens. waar Steenbok vraagt om grenzen, duidelijkheid en zichtbaarheid in de buitenwereld trekt Kreeft zich terug in de veilige binnenwereld van zijn emoties. Maar let op: een Kreeft kan vechten als zijn basiswaarden in het gedrang komen.
Dus: tijd voor wat Kreeft-tegengas, in de vorm van:

VOEL-neem je gevoelens als uitgangspunt, probeer beknellende structuren nu los te laten en verharding uit te sluiten.

VERLEDEN-verdiep je in het verleden. Kreeft wil nostalgisch zijn en het verleden koesteren. Bewaak de geschiedenis en vecht voor je vaderland.

VERZORG –zorgen voor is een belangrijke kwaliteit. Dat kan een familielid zijn of een kind of een huisdier. Ook jezelf mag je daarbij niet vergeten. Een fijn bad of zwemmen is heerlijk, want kreeft is een waterteken.

Retrospectie en retrograde
Momenteel lopen veel planeten retrograde. Op zich is dit niet heel bijzonder, het komt ieder jaar  voor in allerlei varianten.De retrograde-gang van planeten nodigen uit tot retrospectie. Het is een kans om naar binnen te keren, om alles op jouw eigen manier te bekijken. Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd de afgelopen tijd? In het Engels zegt men zo mooi “to reconsider” En het kan inderdaad zijn dat iemand op zijn afspraken terugkomt, in het geval van de retrograde mercurius. 
Maar meer nog is het de tijd om alles te her-overwegen en over het verleden na te voelen.
Zeker in het introverte teken Kreeft.

In september gaan de astrologie cursussen weer van start. Consulten kunnen ten allen tijde aangevraagd worden.