Nieuwe Maan in Waterman 1 februari 2022

Astrologie -Tarot -Aromatherapie  (Bonus: Imbolc)

THEMA’S :
NIEUWE START-VERBINDEN-REINIGEN


ASTROLOGIE: De nieuwe maan
Een nieuwe maan is een mooie tijd van inkeer. De maan is niet zichtbaar dus het lijkt een periode van duisternis. In de duisternis is er om ruimte iets nieuws te laten ontstaan. Vanzelf.
De maan heeft alles te maken met ons gevoelsleven, en de zon heeft alles te maken met wie we werkelijk van binnen zijn. Zon en maan staan met nieuwe maan in één lijn, éen thema, gekleurd door het teken Waterman.

Vrijheid, gelijkheid en broederschap zijn leuzen van de Waterman. Belangrijke kernthema’s en hij wil hierin persé trouw blijven aan zichzelf.
Desnoods tegen alles en iedereen in. De gevestigde orde? Daar heeft hij niets mee:  “The fear to be ordinairy”: als ik maar niet ‘gewoon” ben, want dat is saai.
Saai wil de Waterman niet zijn, hij is anders, hij is uniek, en ook veranderlijk. Iedereen is anders en iedereen is uniek en in het anders-zijn vinden we elkaar.
Waterman houdt zich vast aan zijn revolutionaire ideeën.
 
Zon en maan staan vandaag dus samen, maar de planeet Saturnus is ook betrokken. Dat vraagt om uithoudingsvermogen en geduld. Er is ook nog steeds een spanningsveld met Uranus, dat kan zorgen voor onrust en onverwachte wendingen in het geheel. Tegenstrijdig, geduld en onrust! Maar niets is slecht, alles heeft zijn functie en kan naast elkaar bestaan.

TAROT: De geliefden (rechtop)
Deze tarotkaart is het universele thema voor de komende twee weken. Van deze nieuwe maan tot de volle maan op 16 februari kunnen we collectief hieraan werken.
We kunnen dit thema in onszelf én in de buitenwereld tegenkomen. Zo binnen, zo buiten. Het is een universele tarot-kaart, dus geldig voor iedereen.
De geliefden is een kaart van balans. Balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Geen splitsing, maar vereniging. De mannelijke kant zien we vertegenwoordigd  in thema’s als actie, extravert zijn, ruimte nemen. De vrouwelijke kant is vertegenwoordigd door thema’s als ontvangen, introvert zijn, verzorgen. 
Bij iedereen is dit in verschillende mate aanwezig, je hebt mannelijke vrouwen, en vrouwelijke mannen. De geliefden nodigt je uit om eens te kijken hoe dat bij jou zit.
Of hoe je dat gespiegeld krijgt van de buitenwereld.
Balans is het sleutelwoord, universele liefde voor jezelf en voor de ander.

AROMATHERAPIE
Reinigen, lichtbrengen en doorzettingsvermogen.
Dat is wat we nodig hebben in deze tijd van het jaar. Ik geeft tips voor etherische olie die je kunt branden in je brandertje, roomspray van maken. (Niet innemen!)

Reinigen
Alle etherische olie zuivert de ruimte. Maar ik wil er  een paar uitlichten:Salie is de grote ontsmetter en zorgt voor een lang leven. Mirte is fris en zuiverend, goed voor de luchtwegen.  Rozemarijn geeft focus en verjaagt kwade geesten 🙂 Eucalyptus doodt alle virussen.
Licht brengen
Citrusvruchten brengen licht.Het is alsof de zon alvast gaat schijnen en het helpt als je niet kunt wachten op de lente en verlangt naar zonlicht.
Mandarijn, sinaasappel, citroen en bergamot. Vooral bergamot knap ik helemaal van op, die brand ik voor het slapen gaan in de slaapkamer. Zuivert de ruimte van alle eventuele troep
Doorzetten
Voor de doorzetters moeten we bij de bomen zijn. Bomen laten ons aarden. Jeneverbes is een hele goeie voor doorzettingsvermogen, maar het is ook echt een goeie zuiveraar. Dubbel doel bereikt.

Mijn etherische olie-mix;
-drie druppels mirte (verfrissend)
-vier druppels salie (ontsmettend)
-vier druppels citroen (brengt licht)
-twee druppels jeneverbes (doorzettingsvermogen)

BONUS: IMBOLC Keltisch feest van het begin van de lente
De nieuwe maan van vandaag valt samen met Imbolc, de Keltische start van de lente.
Imbolc is één van de acht jaarfeesten uit de Keltische jaarkalender. Het feest valt precies middenin  de periode tussen de winterzonnewende (21 december) en de lente-equinox. (21 maart)
Brigid is de Keltische godin die bij Imbolc hoort. Zij is de godin van de smeedkunst, genezing en creativiteit.
Het element vuur is hierbij belangrijk: het vuur van de smidsplaats, het vuur van het hart (genezing) en het vuur van de creativiteit (dichtkunst). Meer informatie volgt later.

Februari is vaak de koudste maand, maar de belofte van de lengende dagen is aanwezig, en je voelt dat ook echt. Als de zon schijnt lijkt het soms al lente-achtig.
En ook al sneeuwt het soms nog, het sneeuwklokje komt al op, als voorzichtige lente-bode. O wat houden wij van de lente….Maar alles heeft zijn functie.

Samenvattend:
Hoe vertaal ik alle bovenstaande informatie  naar het huidige leven??
-opruimen
-kaarsen branden (het heilige vuur!)
-alleen zijn  (voor de nieuwe maan)
-bijpassende kruiden en etherische olie gebruiken

Een fijne inspirerende tijd gewenst.

Brita Falk