Volle Maan in Stier 31 oktober 2020

Samen met Halloween…..

Volle maan is het moment dat de zon en de maan in tegenovergestelde tekens van de dierenriem staan. Het is een moment van uitbundigheid, geschikt voor een viering. Let wel: alle vier de maanfases zijn in principe kritieke momenten (nieuwe maan eerste kwartier, volle maan, laatste kwartier) en drie uur voor en drie uur na het exacte moment is niet geschikt om belangrijke beslissingen te nemen.Je kunt het zeker vieren, om mee te gaan met de maancyclus, maar neem geen belangrijke beslissingen rond het exacte moment. Zie het in een groter geheel.

Met volle maan is de invloed van de maan sterk voelbaar. De maan heeft te maken met de emoties, de vrouwelijke intuïtieve kant, het onbewuste en het overlevingsmechanisme.De zon staat voor het mannelijke, het bewuste, het innerlijke zelf.Het is belangrijk om beide kanten te voelen en te integreren: de zon in schorpioen en de maan in stier.

Schorpioen vraagt om diepe emoties, psychologische zienswijzen tot de bodem gaan. Hij zet pas een stap als hij emotionele zekerheid heeft.
Stier wil ook zekerheid, maar dan op tastbaar gebied, financieel, voeding en goede basisbehoeften die veiligheid geven.
Geef beide kanten aandacht: wees niet bang voor het onderbewuste en sta stevig gegrond in de aarde. De maan staat samen met de planeet uranus, sta dus open voor onverwachte wendingen.
Halloween en volle maan: een mooi moment om boodschappen uit het onderbewuste naar boven te hengelen (schorpioen!) contact te maken met je overleden dierbaren en daarbij stier-kwaliteiten in te bouwen zoals:

-boek een nek-massage, of masseer je eigen trapezius (overgang nek/schouder) met een fijne massage-olie
-zing je favoriete aria (stier komt fysiek gezien overeen met het keelgebied)
-maak je favoriete gerecht, liefst zuivel of iets zoets
-maak contact met de natuur (stier is een aarde-teken) of doe een praktische tuinklus
-koop een mooie bos bloemen
-schilder datgene wat je op voelt komen uit het onbewuste of maak iets van klei (stier=aarde!)
-weet dat je je veilig kunt voelen op aarde en vooral: geniet…..

Wil je meer weten over jouw maanstand boek dan een mini-consult